Trouwauto huren in Katwijk

Trouwauto huren Katwijk

Trouwauto huren in Katwijk met of zonder chauffeur

U bent op zoek naar een magistrale trouwautoWij beschikken over een elegante bolide die op uw trouwdag ongetwijfeld hoge ogen zal gooien. De unieke parelmoer witte lak waarover deze bruidsauto beschikt maakt deze trouwauto gecombineerd met de vele chromen elementen en het unieke design tot een waar kunstwerk. Koninklijk bij al uw bestemmingen arriveren in stijl en luxe. Gechauffeerd door een representatieve chauffeur of zelf rijden? Het is allemaal mogelijk . Royal trouwauto  verhuur service staat in de startblokken om uw trouwvervoer tot een geslaagd stukje van uw trouwdag te maken. Via ons kunt u een exclusieve trouwauto huren in Katwijk

 

Trouwauto huren Katwijk
Video afspelen over Trouwauto huren Katwijk

Geschiedenis van Katwijk

 In het noordwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland ligt het verstedelijkte dorp, de gemeente Katwijk. Een trouwauto huren in Katwijk is zeker aan te raden. Vervoer naar de mooiste plekjes in Katwijk worden dan in luxe verzorgd. Het is de grootste gemeente met regionaal een belangrijke functie in de Duin- en Bollenstreek. Katwijk is een van de schaarse gemeenten met meer dan 50.000 bewoners, waar christelijke partijen nog steeds met een meerderheid in de gemeenteraad zittenVroeger had je het vissersdorp Katwijk aan Zee en het agrarische Katwijk aan den Rijn. Dit waren vroeger verschillende plaatsen. Beide dorpen zijn in de loop der tijden aan elkaar gegroeid. Zo vind je in Katwijk aan de Rijn aangrenzend aan Katwijk aan Zee, het gemeentehuis.

Naast het gemeentehuis op het grondgebied van Katwijk aan Zee ligt de burgermeesterswoning. Hiervoor was gekozen om kritiek vanuit de bevolking gemakkelijk te kunnen omzeilen.De naoorlogse nieuwbouwwijken zijn te vinden ten Noorden van Katwijk aan zee aan de Hoornes-Rijnsoever. Volgens de wijkindeling is dit de vijfde wijk van de gemeente.Rijnsburg ligt ten oosten en ten zuiden van Katwijk aan den Rijn vindt men Valkenburg. Doordat al deze kernen aan elkaar gegroeid zijn vormen ze één stad.  

Samenvoeging van Rijnsburg en Valkenburg bij Katwijk.

 Bij uitstek heeft Katwijk aan Zee zijn identiteit goed bewaard. Men spreekt  er nog het oud en oorspronkelijk katwijkse dialect, ook wel Katwijks Strand-Hollands genoemd. Door de hechte vissersgemeenschap in dit voormalige dorp is het Katwijks Strand-Hollands behouden gebleven. Dit dialect is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht door de Universiteit van Leiden.

 Een deel van de bebouwing van Katwijk aan Zee is tijdens de Tweede Wereldoorlogen door de Duitsers afgebroken omdat deze bebouwing plaats moest maken voor de Atlantikwall. Een 200 meter brede strook woonhuizen langs de kust werd hierbij afgebroken. Na de oorlog ontwikkelde de boulevard zich weer tot zijn huidige staat..De buurgemeenten Rijnsburg en Valkenburg zijn per 01-06-2006 samengevoegd met Katwijk. De nieuwe gemeente staat bekend onder de naam Katwijk. Tegenwoordig zie je gelukkig niks meer van de schade uit de oorlog. De gemeente heeft vele mooi plekjes en nieuwe moderne gebouwen. Daarom is het zeker geen overbodige luxe. Als u een trouwauto huren in Katwijk wilt.